250 g file de somon, 1 kg varza de Bruxelles, 2 cepe, 3 linguri cascaval, 3 linguri otet, 6 linguri ulei, nucsoara, o legatura patrunjel, sare, piper.
Varza se pune intr-un vas, se adauga apa potrivit de sarata atat cat sa o acopere si se fierbe inabusit 15-20 minute. Dupa ce este gata, se strecoara si se lasa sa se scurga. Ceapa se taie inele subtiri. Fileul de somon se taie fasii subtiri. Otetul se amesteca bine cu uleiul, cascavalul ras, sarea, piperul si nucsoara. Intr-un vas, se amesteca varza scursa, ceapa, somonul si sosul de mai sus. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
Cornulete cu nuca
1 pachet unt, o cana nuci macinate, faina, 1 praf de copt, sare, zahar pudra.
Amestecam untul cu nucile putin prajite inainte sa le macinam, se adauga un varf de sare si treptat faina cernuta, pana obtinem un aluat tare si omogen. Intindem o foaie nu prea groasa, pe care o taiem in patrate cu latura de circa 5 cm si le rulam, pentru a forma cornuletele. Se asaza cornuletele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, sau cu hartie pentru copt. Se coc la foc potrivit. Dupa ce sunt gata se tavalesc imediat in zahar pudra.
Comentarii