• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 14 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Friptura de miel cu lamaie

Friptura de miel cu lamaie

2 mai 2013
in Retete culinare
A A

 1 kg pulpa de miel, unt, 6 catei de usturoi, 3 lamai, sare, piper.

 Se spala pulpa de miel si se zvanta, tamponand-o cu un servet de bucatarie. Se impaneaza cu usturoi, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se unge din belsug cu zeama de lamaie. Se asaza intr-o tava unsa cu unt, se adauga putina apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Cand este patrunsa, se indeparteaza folia si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca.

 

Pasca de Paste cu smantana

 Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg faina, 8 galbenusuri, coaja de lamaie, o cana lapte dulce, 300 g zahar, 200 g unt.

 Pentru umplutura: 1 kg smantana, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie, 100 g stafide, 300 g zahar, sare.

 Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat de cozonac, care se lasa la crescut, apoi se portioneaza in 2 parti egale. Din acestea de formeaza 2 suluri, care se impletesc ca o coronita. Umplutura o preparam amestecand smantana, zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie stafidele si putina sare. Intr-o cratita unsa cu unt se asaza coronita pe margine apoi in mijlocul vasului se toarna umplutura sa fie ceva mai inalta decat aluatul. Se coace la fel ca orice aluat dospit. Cand pasca este rumenita o rastunam pe o farfurie apoi, cu grija o intoarcem pe un platou.

ShareTweet
Articolul precedent

Adevarate bijuterii arhitecturale: statiile de metrou

Urmatorul Articol

Lectie de cosmetica

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Lectie de cosmetica

Explorari cosmice dincolo de cele cinci simturi

Vremuri de haiducie

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.