1 kg pulpa de miel, unt, 6 catei de usturoi, 3 lamai, sare, piper.
Se spala pulpa de miel si se zvanta, tamponand-o cu un servet de bucatarie. Se impaneaza cu usturoi, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se unge din belsug cu zeama de lamaie. Se asaza intr-o tava unsa cu unt, se adauga putina apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor. Cand este patrunsa, se indeparteaza folia si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca.
Pasca de Paste cu smantana
Pentru aluat: o lingura drojdie de bere, 1 kg faina, 8 galbenusuri, coaja de lamaie, o cana lapte dulce, 300 g zahar, 200 g unt.
Pentru umplutura: 1 kg smantana, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamaie, 100 g stafide, 300 g zahar, sare.
Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat de cozonac, care se lasa la crescut, apoi se portioneaza in 2 parti egale. Din acestea de formeaza 2 suluri, care se impletesc ca o coronita. Umplutura o preparam amestecand smantana, zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie stafidele si putina sare. Intr-o cratita unsa cu unt se asaza coronita pe margine apoi in mijlocul vasului se toarna umplutura sa fie ceva mai inalta decat aluatul. Se coace la fel ca orice aluat dospit. Cand pasca este rumenita o rastunam pe o farfurie apoi, cu grija o intoarcem pe un platou.
Comentarii