1,5 kg carne macra, o ceapa, 2-3 catei de usturoi, 1 morcov potrivit de mare, 1 paharel vin, doua linguri ulei, sare, piper, o lingurita bulion.
Se rumeneste putin carnea in ulei, intorcand-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat in jumatate, o ceapa, sarea, usturoiul, piperul, un paharel de vin si apa calda cat sa acopere friptura. Se pune capacul si se lasa sa fiarba pana cand carnea este frageda si raman numai 2-3 linguri de zeama. Se scot morcovul, ceapa si usturoiul, se dau prin sita, se pun din nou in cratita cu friptura, se adauga o lingura de bulion, 2-3 linguri de apa si se lasa sa mai dea un clocot, intorcand carnea pe toate partile. Se taie friptura felii, se toarna sosul deasupra si se serveste cu garnitura de cartofi, orez fiert sau legume fierte si calite in unt.
Comentarii