• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 19 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 19 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Fundite cu ciuperci

Fundite cu ciuperci

25 septembrie 2023
in Retete culinare
A A

 800 g ciuperci pleurotus proaspete, 400 g paste fundite, 300 ml smantana, o lingurita piper, verdeturi italiene, 2 linguri ulei, o lingurita sare, 6 catei usturoi.

 Se fierb funditele dupa instructiuni. Se caleste putin usturoiul taiat in felii subtiri si se adauga peste ciupercile curatate si taiate bucati mai mari. Amestecul se condimenteaza si se caleste atat cat ciupercile sa se patrunda. Se adauga apoi smantana si se lasa compozitia pe foc mic doar cateva minute, pana cand sosul se ingroasa. Pastele se scurg si se adauga peste compozitia cu ciuperci. Se amesteca pana la omogenizare si se serveste cu piper si cu verdeturi italiene, ambele proaspat macinate.

Prajitura cu piersici

 Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri ulei.

 Sirop: 3 linguri zahar, o cana apa, 1 plic zahar vani-lat, 3 linguri nuca de cocos.

 Crema: 2 plicuri praf de budinca, 1 litru lapte, 4 linguri zahar, 50 g unt, 1-2 plicuri gelatina transparenta, 1 kg piersici.

 Blatul se prepara astfel: se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, faina si la sfarsit, uleiul. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz si se da la cuptor. Cand este gata se lasa la racit.

 Crema se pregateste fierband praful de budinca conform instructiunilor de pe plic. Budinca se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune untul, se amesteca si crema rezultata se intinde peste blat. Deasupra se pun piersicile decojite, taiate rondele si puse in prealabil cu zahar. Se prepara gelatina si se toarna peste piersici.

 Prajitura se portioneaza si fiecare bucata (partea cu blatul) se introduce in siropul preparat separat din apa, zahar si vanilie. Siropul se foloseste rece. Dupa ce fiecare bucata s-a insiropat, se da prin fulgii de nuca de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Aliati apreciati

Urmatorul Articol

Audiere OZN in Congresul SUA

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Femina Club

Sos de ciuperci

10 august 2025

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura...

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Urmatorul Articol

Audiere OZN in Congresul SUA

Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu

Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.