• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 13 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Fundite cu ciuperci

Fundite cu ciuperci

25 septembrie 2023
in Retete culinare
A A

 800 g ciuperci pleurotus proaspete, 400 g paste fundite, 300 ml smantana, o lingurita piper, verdeturi italiene, 2 linguri ulei, o lingurita sare, 6 catei usturoi.

 Se fierb funditele dupa instructiuni. Se caleste putin usturoiul taiat in felii subtiri si se adauga peste ciupercile curatate si taiate bucati mai mari. Amestecul se condimenteaza si se caleste atat cat ciupercile sa se patrunda. Se adauga apoi smantana si se lasa compozitia pe foc mic doar cateva minute, pana cand sosul se ingroasa. Pastele se scurg si se adauga peste compozitia cu ciuperci. Se amesteca pana la omogenizare si se serveste cu piper si cu verdeturi italiene, ambele proaspat macinate.

Prajitura cu piersici

 Blat: 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri ulei.

 Sirop: 3 linguri zahar, o cana apa, 1 plic zahar vani-lat, 3 linguri nuca de cocos.

 Crema: 2 plicuri praf de budinca, 1 litru lapte, 4 linguri zahar, 50 g unt, 1-2 plicuri gelatina transparenta, 1 kg piersici.

 Blatul se prepara astfel: se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, faina si la sfarsit, uleiul. Compozitia se pune intr-o tava de aragaz si se da la cuptor. Cand este gata se lasa la racit.

 Crema se pregateste fierband praful de budinca conform instructiunilor de pe plic. Budinca se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune untul, se amesteca si crema rezultata se intinde peste blat. Deasupra se pun piersicile decojite, taiate rondele si puse in prealabil cu zahar. Se prepara gelatina si se toarna peste piersici.

 Prajitura se portioneaza si fiecare bucata (partea cu blatul) se introduce in siropul preparat separat din apa, zahar si vanilie. Siropul se foloseste rece. Dupa ce fiecare bucata s-a insiropat, se da prin fulgii de nuca de cocos.

ShareTweet
Articolul precedent

Aliati apreciati

Urmatorul Articol

Audiere OZN in Congresul SUA

Articole Similare

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Urmatorul Articol

Audiere OZN in Congresul SUA

Cosmos 954, reactorul nuclear venit din spatiu

Exoplaneta K2-18 b, un potential Pamant... oceanic?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

6 noiembrie 1494 – S-a nascut sultanul Soliman Magnificul

11 noiembrie 2025

Soliman Magnificul, cunoscut si sub numele de Soliman I, a fost unul...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar despre laureatii cu… Nobel!

11 noiembrie 2025

De la savanti care au schimbat cursul stiintei pâna la lideri care...

Citeste mai departe
Blitz

Tinutul Momârlanilor, Tara dintre Jiuri

11 noiembrie 2025

Cunoscuta si ca Tinutul Momârlanilor, o denumire de suflet pentru locuitorii zonei,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cea mai frecventa boala articulara

11 noiembrie 2025

Osteoartrita se caracterizeaza printr-o „durere mecanica”, din ce în ce mai accentuata...

Citeste mai departe
Femina Club

Pasi esentiali

11 noiembrie 2025

Un adevar ce nu poate fi ignorat este acela ca pielea din...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 10-16 noiembrie 2025

11 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Saptamâna aceasta va fi una care va va multumi pentru...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.