Aluatul: 400 g cartofi, 100 g faina, o lingurita ulei, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita zahar. Prune, 200 g pesmet, unt, zahar.
Se fierb cartofii in coaja si, dupa ce sunt gata, se curata si se dau prin masina de tocat. Se face un aluat din cartofi, faina, ulei, sare si zahar. Se pun toate pe masa si se framânta pâna se face un aluat ceva mai moale ca aluatul de taitei. Din el se face un sul gros de 2-3 degete, din care se taie bucatele de 1 cm grosime. Acestea se întind cu mâna si în fiecare se îmbraca o pruna dupa ce i s-a scos sâmburele si s-a adaugat putin zahar in miez. Se rotunjesc între palme. Când sunt toate gata, se fierb în apa clocotita, putin sarata, dar la foc mic ca sa nu se sparga. Se scurg. Se rumeneste pesmetul cu unt într-o tigaie, se pun galustele, se dau în acest pesmet si se tin pâna se usuca. Se asaza pe farfurie si se servesc cu zahar pisat.
Comentarii