1,5 kg somn, 100 g faina, 200 ml ulei, câteva boabe de ienibahar, 2 foi de dafin, 1 morcov, 100 g masline, 6 rosii, 150 g arpagic, o ceapa, 2 lamâi, 100 ml vin alb, 10 boabe de piper, sare, piper macinat.
Pestele se curata, se spala, se taie in felii de 2 cm grosime, se sareaza si se lasa 30 minute. Se dau prin faina amestecata cu putin piper macinat si se prajesc in ulei incins pâna ce devin aurii. Rosiile se fierb cu putina sare, se adauga ceapa tocata marunt si apoi se trec prin sita. Intr-un vas se pune morcovul ras, sosul de rosii, arpagicul ce a fost mai inainte rumenit putin, maslinele, ienibaharul, piperul boabe, foile de dafin, feliute de lamâie si pestele prajit. Deasupra se toarna vinul amestecat cu apa, atât cât sa acopere putin pestele. Se lasa sa fiarba acoperit pâna când zeama a scazut. Se amesteca restul de ulei cu zeama de la o lamâie si se toarna deasupra. Se pune vasul in cuptor pentru 30 de minute.
Comentarii