2 kg cartofi, 1 1/2 kg prune, 2 oua intregi, 350 g faina, sare, 250 g pesmet, 350 g zahar tos, zahar pudra vanilat, scortisoara si putin ulei.
Se prepara un aluat din cartofii fierti in coaja, curatati si dati prin masina de tocat carne, oua, faina, sare. Se spala prunele, se scot sâmburii fara a le rupe in doua, cu ajutorul unui ac de par. In fiecare pruna se pune zahar in loc de sâmbure. Se inveleste apoi fiecare pruna intr-un strat de coca de circa 4-5 mm. Se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare, se scot cu grija cu o lingura de spuma si se tavalesc prin pesmet prajit mai intâi in ulei si amestecat ulterior cu zahar tos. Se servesc calde, pudrate cu zahar vanilat si cu scortisoara. La fel se prepara galuste cu visine sau cu magiun. Visinele se lasa cu sâmbure.
Comentarii