2 vinete, 4 dovlecei, 5-6 rosii, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 morcov, 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei, sare, piper.
Vinetele se taie cuburi, se presara sare si se lasa asa 10 minute. Ceapa se taie marunt, iar celelalte legume se taie cuburi. Se pun toate intr-un vas la cuptor, se adauga usturoiul si vinetele, se presara cu sare si piper. Se toarna uleiul si se lasa amestecul la cuptor pentru 40 minute.
Placinta cu dovleac
1 dovleac mediu, 1 pachet mare foietaj, 300 g zahar, 1 plic zahar vanilat, scortisoara.
Se taie un dovleac mediu si se toaca la robot sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu zahar si scortisoara dupa gust. Intr-o tava de 25 cm x 40 cm, se asaza prima foaie. Peste aceasta se asaza uniform toata compozitia de dovleac indulcit si aromat cu scortisoara, apoi se pune si a doua foaie deasupra. Se poate pune un plic de zahar vanilat presarat peste ultima foaie de foietaj, inainte sa se dea la cuptor. Se incalzeste cuptorul si se lasa placinta sa se coaca, la foc mediu, aproximativ 40 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Comentarii