1 kg carne amestecata (vaca, porc, berbec, vitel), 3-4 cepe, 2 dovlecei, 500 g mazare, 250 g morcovi, o vanata, o legatura de marar, 150 g bame, o conopida, 100 g fasole grasa, 100 g fasole tucara, 100 g fasole fideluta, 500 g cartofi, o legatura patrunjel verde, 4 ardei grasi, 1/2 varza, putin praz, putin leustean, 1 kg rosii, 300-400 ml ulei.
Alegem carnea de la piept, o curatam de pielite, o spalam si o taiem în bucati egale, nu prea mari. O saram si o punem într-un vas. Curatam zarzavatul, îl spalam si îl taiem în cuburi sau în felii. Oparim bamele cu bors ca sa nu se întinda. Fasolea grasa o taiem în doua. Taiem jumatate din rosii si adaugam la zarzavat. Amestecam usor zarzavatul si carnea. Apoi punem totul într-o tava unsa. Punem deasupra restul de grasime. Taiem felii rotunde restul de rosii si le asezam peste ghiveci ca un capac, pentru ca sa nu se strice aspectul mancarii. Ghiveciul se coace descoperit la cuptor.
Comentarii