1 kg carne, o lingura unt, 4 cepe mijlocii, 1/2 lingurita boia de ardei, o lingura bulion sau 5 rosii.
Pentru galuste: o lingura unt, 1 ou, 2 linguri faina, o lingura apa, sare.
Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de unt. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua de ardei, bulionul de rosii sau rosiile curatate de coaja si de seminte, sare si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana ce se fragezeste carnea. Separat se freaca o lingura de unt cu un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se calesc in unt si se servesc ca garnitura.
Comentarii