500 g linte, 300 g costita afumata, o ceapa, usturoi, o lingura ulei, o lingura bulion, o foaie de dafin, sare.
Se alege lintea, se spala si se pune intr-o cratita cu apa rece sa fiarba pe jumatate, in clocote mici. Se prajeste usor, cu o lingura de ulei, o ceapa taiata marunt si se pune in aceeasi cratita cu lintea si costita taiata bucati. Se lasa sa fiarba circa o ora la foc potrivit. Se adauga putin bulion de rosii, usturoi, o frunza de dafin sau o crenguta de cimbru si sare cat trebuie. Se acopera, se da la cuptor si se mai tine un sfert de ora.
Gogosi cu cartofi
200 g cartofi, 200 g faina, 1/2 ceasca apa calda, 10 g drojdie, sare, ulei pentru prajit.
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat si se amesteca bine cu o cantitate egala de faina si putina apa calda, astfel incat sa se obtina un aluat potrivit de tare. Se adauga sare si drojdia inmuiata cu o lingura de apa calda. Se framanta bine, se acopera si se tine la cald sa creasca. Se intinde o foaie de grosimea degetului. Se taie cu un pahar si se rumenesc in ulei fierbinte. Se scot si se presara cu zahar vanilat.
Comentarii