300 g malai, 100 g unt, 200 g branza de oi, 6 oua, sare.
Se face o mamaliguta pripita. Se ia apoi o cratita sau o tava, se unge cu unt si se asaza alternativ trei straturi de mamaliga si doua straturi de branza si unt. Ultimul strat de mamaliga se netezeste si cu lingura inmuiata in unt se fac sase adancituri. Se pune la cuptor si cand capata o crusta usor rumenita, se scoate tava si se pune cate un ou crud in fiecare adancitura. Se presara ouale cu putina sare si se pune din nou tava in cuptor. Dupa ce albusurile s-au inchegat se scoate si se serveste imediat.
Prajitura cu cremade vanilie
Blat: 4 oua, 200 g unt, 200 g de zahar, 1 plic zahar vanilat, 250 g faina, o lamaie, 1 praf de copt, sirop.
Crema de vanilie: 2 plicuri budinca de vanilie, 600 ml lapte, 5-6 linguri de zahar, 100 g unt.
Decor: nuca de cocos.
Se bat albusurile tare, apoi se incorporeaza alternativ, zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile. Se rade si coaja de lamaie. Se adauga untul incalzit pe foc dar fara sa atinga punctul de fierbere. La sfarsit se adauga si faina. Se coace intr-o tava. Crema se prepara din plicurile de budinca, zahar si lapte. Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga putina zeama de lamaie si se incorporeaza untul, frecand energic. Se lasa sa se raceasca, dar se mai amesteca din cand in cand sa nu se faca crusta. Se insiropeaza blatul, dupa care se intinde uniform crema de vanilie. Deasupra se presara nuca de cocos.
Comentarii