7 castraveti murati in saramura, 100 ml ulei, suc de rosii, 2 cartofi, 3 morcovi, 1 ardei iute rosu, 5 catei usturoi, 3 cepe, 2 foi de dafin, cimbru, marar proaspat, sare, piper.
Se taie castravetii in rondele sau pe lung, apoi se lasa la desarat in apa rece, timp de 10 ore. Se pune intr-o cratita o cana cu apa la fiert, in care se toarna cateva picaturi cu ulei si ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a fiert ceapa, se adauga rosiile, castravetii murati, cartofii, morcovii, ardeiul iute si suficienta apa cat sa-i acopere. Se lasa la fiert, la foc mic, timp de o ora. Dupa ce s-au fiert legumele se potriveste de sare si piper, se pun foile de dafin, cimbrul si mararul tocat. Se mai lasa cratita pe foc 5 minute, apoi se da la cuptorul preincalzit pana scade.
Tarta cu afine si banane
300 g afine, 3 banane, 400 ml smantana dulce, 150 g zahar, 3 oua, 180 g faina, vanilie, sare.
Se incinge cuptorul la foc mediu. Se unge cu unt un vas termorezistent de 25 cm diametru. Se spala afinele si se lasa la scurs pe un servet de hartie si apoi se taie bananele felii. Fructele se pun in vasul de copt. Pentru crema se amesteca smantana dulce, ouale, vanilia, un praf de sare, faina, pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se toarna compozitia peste fructe. Se coace pana se rumeneste si mijlocul nu mai este gelatinos.
Comentarii