2 kg stavrid, 150 ml ulei, 150 g morcov, 100 g telina, otet, foi de dafin, piper macinat, sare, patrunjel verde.
Pestele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se curata legumele si se taie felii. Se sareaza pestele, se pipereaza, se pune intr-o cratita cu ulei si apa la cuptor, circa 15 minute. Morcovii, ceapa si telina se inabusa separat, se adauga faina dizolvata in apa, bulion, otet, sare, foi de dafin si se fierb 20 minute. Se paseaza legumele, se scot foile de dafin iar sosul obtinut se toarna peste peste, impreuna cu vinul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Se da totul la cuptor pentru inca 10 minute. Se serveste cu felii de lamâie si patrunjel verde.
Saleuri cu mac
250 g margarina, 250 g brânza de vaci, 12 linguri faina, o lingurita rasa sare, 1 ou, mac.
Se face un aluat din margarina, brânza de vaci, faina si sare. Se lasa la rece cam o ora. Se imparte in 2-3 bucati. Pe planseta se presara faina si se intinde prima foaie de 1/2 cm grosime, restul se lasa la rece. Separat se bate oul. Se unge cu o pensula foaia, apoi se presara mac. Se taie betigase. Tava se unge si se tapeteaza cu faina. Se dau la cuptorul incalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 15-20 de minute.
Comentarii