1 kg carne, 1,500 kg spanac, o lingura grasime, o ceapa mare, 1 varf de cutit boia rosie, o lingura bulion rosii, 5 felii lamaie.
Pentru rantas: ulei si faina.
Curatam spanacul si îl spalam bine. Îl punem într-o cratita, turnam deasupra apa sarata clocotita cat sa-l acopere si lasam sa fiarba pana se inmoaie (cam o jumatate de ora). Spalam carnea, o taiem în bucati potrivite si o saram, apoi o prajim în ulei pe amandoua partile. Punem carnea prajita în cratita cu spanacul. Încingem ulei, adaugam faina si amestecam pana ce se înroseste putin rantasul. Punem ceapa tocata marunt, presaram boiaua si stingem rantasul cu zeama de spanac. Lasam sosul sa clocoteasca 10-15 minute, apoi îl turnam în cratita peste carnea cu spanac, adaugand putin bulion de rosii si lasand sa fiarba la foc potrivit. Cand carnea s-a inmuiat, punem lamaie taiata în felii, curatate de coaja si de samburi. Lasam sa scada foarte bine.
Comentarii