• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 23 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 23 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Muschi de porc la cuptor in sos de vin

Muschi de porc la cuptor in sos de vin

15 august 2016
in Retete culinare
A A

 1 kg muschi porc, 1 litru vin alb sec, 2-3 linguri ulei, o capatana usturoi, 2-3 foi dafin, sare, piper. cimbru, rozmarin.

 Se taie muschiul de porc in felii de grosimea unui deget. Se freaca bine carnea cu amestecul de condimente si se da la frigider 1-2 ore ca sa se amestece aromele. Se unge fundul unei tavi cu ulei apoi se asaza bucatile de muschi si se pun deasupra foile de dafin. Se adauga vinul si se da la cuptor, la foc mic, circa o ora. Cand scade vinul capatand consistenta unui sos, friptura este suficient de bine facuta si se scoate din cuptor.

Tarta cu piersici

 O cana si 1/2 faina alba, 1/4 lingurita sare, 1/2 pachet unt rece, 3 linguri apa rece, 6 jumatati piersici din compot, 2 linguri zahar pentru umplutura, 2 linguri faina pentru crusta sfaramicioasa, 2 linguri zahar pentru crusta sfaramicioasa, 50 g unt rece pentru crusta sfaramicioasa, 1 plic zahar vaniliat.

 Se cerne faina cu sarea si se pun intr-un bol. Se adauga untul, taiat in bucati mici, si se amesteca pana cand faina seamana cu mazarea, dar nu pana la omogenizarea totala. Se adauga toata apa rece si se amesteca aluatul cu ajutorul furculitei pana cand devine compact si, atunci cand il adunam la un loc cu mana, nu se faramiteaza. Se acopera aluatul cu folie alimentara si se da la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Se incinge cuptorul, la foc mediu, si se feliaza piersicile dupa care se amesteca impreuna cu zaharul, avand grija sa nu se farame fructele. Se intinde aluatul in forma de tarta si se asaza in aceasta. Se pun piersicile deasupra si se presara crusta sfaramicioasa, obtinuta din amestecarea fainii cu zaharul si untul rece (cum s-a procedat pentru aluat). Se da la cuptor pentru 35 minute, pana cand crusta este usor rumenita si crocanta, iar fructele sunt patrunse. Se presara zaharul vaniliat si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in triunghiuri.

ShareTweet
Articolul precedent

Cartile nu sunt obiecte decorative!

Urmatorul Articol

Obraz catifelat

Articole Similare

Femina Club

Sote de aripioare

22 decembrie 2025

10 aripioare, ulei, sare, piper, praf de usturoi. Se spala aripioarele, se...

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

Obraz catifelat

Un tabu care blocheaza abordarea fenomenului OZN

Batalia pentru „Coridorul persan”

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

18 decembrie 1626 – S-a nascut regina Cristina a Suediei

22 decembrie 2025

Regina Cristina a Suediei (pe numele întreg Kristina Alexandra), una dintre cele...

Citeste mai departe
Blitz

„Cravata galbena” – Portretul unui geniu care nu s-a lasat înteles

22 decembrie 2025

Cel mai recent film al regizorului Serge Ioan Celibidachi (fiul marelui dirijor...

Citeste mai departe
Blitz

Craciunul confiscat

22 decembrie 2025

Sarbatorile autentice din satul traditional românesc – cu vechi colinde si miros...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Tratarea atacului de panica

22 decembrie 2025

Atacul de panica este un episod brusc si recurent de teama intensa...

Citeste mai departe
Femina Club

Daca purtati ochelari

22 decembrie 2025

...efectul de lupa al lentilelor va obliga la meticulozitate în privinta machiajului....

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 22-28 decembrie 2025

22 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti fi în elementul dumneavoastra, deoarece acesta este momentul perfect...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.