700-800 g muschi de vaca, 7 linguri ulei, 1 lingura otet, sare, piper, putin cimbru, 200 g smântâna, 50 g slaninuta.
Prepararea muschiului de vaca (pentru a fi fraged si gustos), se face în doi timpi si anume: se prepara o marinata din 6 linguri ulei, o lingura otet, sare, piper, cimbru si apa cât sa cuprinda muschiul. Se asaza de seara muschiul în sosul marinat si se lasa pâna a doua zi. A doua zi se scoate muschiul, se sterge, se împacheteaza cu feliute de slanina si se asaza într-o tava cu o lingura ulei. Tava se pune în cuptorul bine încins. Dupa circa 30 minute se adauga o parte din marinata si smântâna si se lasa la cuptor în continuare. Când muschiul este bine patruns si frumos rumenit, circa 30 minute, se scoate de la cuptor, se taie felii si se asaza pe un platou. Sosul se strecoara si se serveste separat într-o sosiera.
Comentarii