1 kg muschi de vitel, 30 g orez, 2 oua fierte tari, sare, piper, ulei, 1 pahar vin.
Se taie muschiul felii, se bat feliile putin si se dau deoparte. Se spala orezul si se amesteca bine cu ouale fierte si taiate cubulete mici, cu sare si piper. Din aceasta compozitie se pune peste cotlete, câte un strat de orez amestecat cu ou fiert. Se ruleaza, se leaga cu ata, se aranjeaza intr-o cratita cu ulei incins in prealabil si se rumenesc putin. Se adauga apoi putina apa si se lasa sa fiarba in continuare. Se servesc cu sosul in care au fiert.
Tarta cu crema de vanilie si capsuni
Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina.
Pentru crema: 400 ml lapte, 2 oua, 3 linguri amidon, 5 linguri zahar, esenta vanilie, 3 linguri unt.
Pentru decor: 250 g capsuni.
Ouale se bat cu zaharul pâna se topeste si amestecul devine ca o crema. Se adauga faina si se omogenizeaza. Cu ajutorul unei pensule se unge o tava de tarta cu unt topit. Aluatul se toarna in tava unsa si se da la cuptor. Capsunile se taie feliute. Crema se prepara astfel: se dizolva amidonul in 2-3 linguri cu apa rece ca sa nu formeze cocoloase, apoi se adauga peste laptele rece, urmând ouale si zaharul. Se pun sa fiarba la foc mic, având grija sa amestecam ca sa nu se lipeasca. Când a dat in clocot se ia de pe foc, se adauga untul, esenta de vanilie si se incorporeaza. Dupa ce se coace, blatul de tarta se rastoarna pe un platou si se umple cu crema. Se decoreaza cu capsuni cât crema este inca fierbinte pentru ca altfel prinde crusta la suprafata si nu se mai asaza frumos.
Comentarii