• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 18 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Orez cu fidea

Orez cu fidea

6 noiembrie 2015
in Retete culinare
A A

 O cana fidea, 1/4 cana unt, 2 1/2 apa, o cana orez cu bobul lung, sare, piper, 1 cub de supa de gaina.

 Fideaua se rupe in bucati mici si se prajeste in putin ulei pana devine maronie, dupa care adaugam orezul si untul. Dupa 2 minute punem si restul ingredientelor. Intr-o oala se pun la fiert la foc potrivit timp de 14 minute, dupa care se ia de pe foc si se amesteca bine cu furculita. Se pune capacul si se mai lasa 5-10 minute. Se poate adauga si patrunjel tocat.

Tarta cu branza Camembert

 Aluat fraged, o rotita de branza Camembert, 2 oua, 100 ml smantana, sare, piper, o mana de ceapa chivas, o tava rotunda cu diametrul de 23-25 cm.

 Se bat ouale impreuna cu smantana, se adauga sare si piper. Branza Camembert se curata de mucegaiul de deasupra si se taie cubulete. Se pune in tava o prima coala de hartie cerata acoperind si peretii. Se intinde o foaie rotunda de aproximativ 5 mm si se pune peste hartie apasand usor cu degetele pe marginea ei. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Deasupra foii se pune o alta coala cerata si apoi un strat cam de 1,5 cm de fasole boabe, care apasa aluatul uniform. Se baga tava in cuptorul incins in prealabil si se lasa la foc mijlociu 10 minute. Se scoate tava, se inlatura coala cu fasolea si se presara cubuletele de branza. Deasupra se toarna amestecul de smantana. Se presara pe deasupra piper proaspat macinat si cateva fire de chivas. Se lasa tava la cuptor 20-25 de minute, pana cand aluatul se rumeneste usor. Se scoate tarta din tava dupa cateva minute si se desprinde de pe coala cerata. Se asaza pe un platou si se serveste taiata felii, alaturi de un pahar de vin rosu sec. Se orneaza cu fire de chivas. Poate fi servita ca aperitiv sau ca fel principal.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 9-15 noiembrie 2015

Urmatorul Articol

Orez cu fidea

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Orez cu fidea

5 noiembrie 1912 – Woodrow Wilson devine presedinte al SUA

Frumosi, faimosi si... burlaci!

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.