750 g carne porc, 100 ml ulei, 3 cepe, 1 morcov mare, o telina, 2 linguri faina, 50 g bulion de rosii, o lamâie, 5 catei usturoi, 100 ml vin, sare.
Carnea de porc se taie bucati, se sareaza si se prajeste in 50 ml ulei. ~n uleiul ramas se caleste faina, se adauga morcovii si telina date pe razatoare si ceapa tocata marunt. Se stinge cu bulion dizolvat in apa, se lasa sa fiarba aproximativ 30 minute, se paseaza si apoi se toarna peste carne. Se adauga zeama de lamâie, vinul si mujdeiul de usturoi. Se potriveste de sare si se mai fierbe 15-20 minute.
Placinta de cartofi
4-5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 4-5 oua, 100 g brânza, piper, oregano.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoare si se condimenteaza. ~n acelasi castron se pune carnea taiata cubulete, brânza rasa, ceapa taiata julien, piperul si oregano. Se sparg ouale si se pun peste componentele de mai sus. Se amesteca bine. Ungem o tava de copt cu unt, asezam compozitia obtinuta in ea si dam tava in cuptorul încalzit, la foc mic. Se lasa 35-40 de minute.
Comentarii