• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 20 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Penne cu ceapa si smântâna

Penne cu ceapa si smântâna

3 august 2017
in Retete culinare
A A

 500 g penne, 300 g kaizer, 2 cepe, 3 galbenusuri, 200 ml smântâna pentru gatit, 150 g parmezan, 50 ml vin alb sec, 2 linguri ulei de masline, sare, piper macinat.

 Intr-o oala mare se pune mai multa apa la fiert. Se adauga putina sare si, când clocoteste apa, se pun pastele. Se fierb cât timp este indicat pe ambalaj. Intre timp, se amesteca smântâna lichida cu cele 3 galbenusuri si cu 100 g parmezan ras. Se adauga sare si piper macinat si se lasa deoparte. Când pastele se apropie de finalul timpului de fierbere, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste kaizerul taiat bucatele. Când kaizerul a prins culoare se pune ceapa taiata felii. Se lasa pe foc pâna când ceapa devine translucida. Se toarna vinul si se mai lasa 1-2 minute. Se opreste o cana din apa in care au fiert pastele. Se scurg pastele si se pun peste kaizer si ceapa. Se amesteca bine si se opreste focul, apoi se toarna sosul cu ou si smântâna. Este suficienta caldura de la paste si de la kaizer pentru a obtine un sos cremos. Se mai toarna din apa fierbinte de la paste pâna când sosul este suficient de fluid. Se serveste imediat.

Placinta turnata cu brânza

 3 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 14 linguri faina, 1 praf de copt, 675 g brânza dulce de vaci, 4 oua, 60 g budinca vanilie, 3 plicuri zahar vanilat, 6 linguri zahar, 100 g stafide, o esenta rom.

 Stafidele se pun in putina apa calduta si esenta de rom. Se bat usor cele 3 oua, se adauga zaharul si se mixeaza. Se pune uleiul si se continua mixarea, apoi se adauga alternând laptele si faina amestecata cu praful de copt. La final, compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de clatite. Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, se pune jumatate din compozitie si se da tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Cât tava a stat la cuptor se pregateste umplutura: se amesteca brânza, se adauga ouale batute, praful de budinca, zaharul si zaharul vanilat, iar la final stafidele inmuiate si stoarse in palma. Dupa cele 10 minute, se pune deasupra aluatului din tava amestecul de brânza, iar peste acesta restul de aluat. Se da tava la cuptor pentru inca 30-40 minute, având grija sa nu se arda.

ShareTweet
Articolul precedent

Ferma animalelor inteligente

Urmatorul Articol

Nu ocoliti sportul

Articole Similare

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Femina Club

Dovlecei umpluti

11 noiembrie 2025

2 dovlecei, 150 g brânza telemea, 200 ml de smântâna, 50 g...

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Urmatorul Articol

Nu ocoliti sportul

Misterioasele cercuri magice si agroglifele

Razboi, tradare si incompetenta

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

13 noiembrie 1002 – Masacrul din ziua Sfântului Brice

18 noiembrie 2025

13 noiembrie 1002 a devenit o zi întunecata în istoria Angliei medievale,...

Citeste mai departe
Blitz

Când rolurile devin o eticheta: actori care au definit un singur gen

18 noiembrie 2025

Într-o lume cinematografica obsedata de versatilitate, exista actori care si-au construit maretia...

Citeste mai departe
Blitz

Cetatea Alba Carolina

18 noiembrie 2025

În urma cu 310 ani, în 4 noiembrie 1715, a fost pusa...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Stop cardiac sau atac de cord?

18 noiembrie 2025

Relativ frecvent între cele doua probleme de sanatate mentionate se pune semnul...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 17-23 noiembrie 2025

18 noiembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta saptamâna relatiile cu prietenii si cu partenerii sunt...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.