500 g penne, 300 g kaizer, 2 cepe, 3 galbenusuri, 200 ml smântâna pentru gatit, 150 g parmezan, 50 ml vin alb sec, 2 linguri ulei de masline, sare, piper macinat.
Intr-o oala mare se pune mai multa apa la fiert. Se adauga putina sare si, când clocoteste apa, se pun pastele. Se fierb cât timp este indicat pe ambalaj. Intre timp, se amesteca smântâna lichida cu cele 3 galbenusuri si cu 100 g parmezan ras. Se adauga sare si piper macinat si se lasa deoparte. Când pastele se apropie de finalul timpului de fierbere, se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste kaizerul taiat bucatele. Când kaizerul a prins culoare se pune ceapa taiata felii. Se lasa pe foc pâna când ceapa devine translucida. Se toarna vinul si se mai lasa 1-2 minute. Se opreste o cana din apa in care au fiert pastele. Se scurg pastele si se pun peste kaizer si ceapa. Se amesteca bine si se opreste focul, apoi se toarna sosul cu ou si smântâna. Este suficienta caldura de la paste si de la kaizer pentru a obtine un sos cremos. Se mai toarna din apa fierbinte de la paste pâna când sosul este suficient de fluid. Se serveste imediat.
Placinta turnata cu brânza
3 oua, 9 linguri zahar, 9 linguri ulei, 9 linguri lapte, 14 linguri faina, 1 praf de copt, 675 g brânza dulce de vaci, 4 oua, 60 g budinca vanilie, 3 plicuri zahar vanilat, 6 linguri zahar, 100 g stafide, o esenta rom.
Stafidele se pun in putina apa calduta si esenta de rom. Se bat usor cele 3 oua, se adauga zaharul si se mixeaza. Se pune uleiul si se continua mixarea, apoi se adauga alternând laptele si faina amestecata cu praful de copt. La final, compozitia trebuie sa fie asemanatoare cu cea de clatite. Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, se pune jumatate din compozitie si se da tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Cât tava a stat la cuptor se pregateste umplutura: se amesteca brânza, se adauga ouale batute, praful de budinca, zaharul si zaharul vanilat, iar la final stafidele inmuiate si stoarse in palma. Dupa cele 10 minute, se pune deasupra aluatului din tava amestecul de brânza, iar peste acesta restul de aluat. Se da tava la cuptor pentru inca 30-40 minute, având grija sa nu se arda.
Comentarii