2 cepe, 3 catei usturoi, 2 ardei grasi, 3 linguri ulei, 200 g pulpa de rosii, 2 linguri pasta de rosii, pudra de chili, oregano, sare, piper.
Pentru perisoare: 500 g carne tocata de porc, o ceapa, 2 catei usturoi, 3 oua,
2 linguri pesmet, patrunjel verde, sare, piper.
Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa taiata marunt, cateii de usturoi zdrobiti, ouale, pesmetul, patrunjelul verde, sare si piper dupa gust. Din compozitie se modeleaza perisoare. Intr-o oala se pune apa cu sare si când începe sa fiarba se adauga perisoarele. Când sunt gata, se scot, se pun deoparte si se acopera pâna se folosesc. Se toaca ceapa si se caleste in ulei încalzit, se adauga usturoiul zdrobit, ardeii taiati cuburi, pudra de chili dupa gust si se lasa putin sa se caleasca toate. Se adauga pulpa de rosii si pasta de rosii, se pun perisoarele in sos si se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute împreuna. Se potriveste de oregano, sare si piper dupa gust. La final se poate adauga patrunjel verde tocat.
Muschi de vita cu sos de hribi
2 muschi de vita, 3 linguri sos de soia, 2 catei usturoi, o lingura miere, 2 linguri otet, 3 linguri ulei de masline, 50 g unt, 30 ml vin alb, sare, piper, rosii cherry.
Pentru sos: 500 g hribi proaspeti, 50 g unt, 2 catei usturoi, 50 ml vin alb, cimbru verde tocat marunt, parmezan ras.
Carnea de vita se spala si se sterge cu un servet absorbant. Separat se amesteca intr-un bol mierea, otetul, sosul de soia, un vârf de cutit cu sare, uleiul si usturoiul zdrobit. Se adauga sosul obtinut peste carnea de vita, se acopera vasul cu un capac si se da la frigider sa se marineze câteva ore (sau chiar peste noapte). Se unge gratarul cu putin unt si se prajeste carnea scursa din marinata pe ambele parti, dupa ce a mai fost condimentata cu sare si piper. Când este gata carnea, se pun rosiile cherry si se lasa pe gratar pâna se inmoaie putin.
Prepararea sosului de hribi: se topeste untul intr-o tigaie si se calesc hribii aproximativ 5 minute. Se adauga usturoiul si se tine inca un minut pe foc, se pune apoi vinul si se lasa pe foc pâna se evapora lichidul format. La sfârsit se adauga parmezanul ras si se amesteca usor. Se serveste muschiul de vita alaturi de sosul de hribi.
Comentarii