500 g carne tocata de manzat, o felie miez de paine, o ceapa, 2 oua, o lingura faina, 200 g smantana, verdeata (marar si patrunjel verde) sare, piper, ulei, un varf de cutit de bicarbonat.
Se amesteca carnea cu oul batut, ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat, sare, piper, felia de paine stoarsa bine. Se framanta bine si se formeaza perisoare rotunde care se pun intr-o cratita la fiert cu apa fierbinte timp de 18 minute. Cand sunt gata, se face sosul de smantana din 1/2 lingurita cu faina, 1/4 litru lapte sau apa in care au fiert perisoarele. Se bate cu telul, se pune la fiert, se amesteca continuu. Se adauga perisoarele, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Se mai adauga 2-3 linguri de smantana – si putin unt. Se servesc cu mamaliguta fierbinte si marar deasupra.
Comentarii