1 kg macrou, 4 oua, sare, piper, 200 g miez de paine alba, o lingura patrunjel verde.
Painea se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Carnea de peste se dezoseaza si se da prin masina de tocat impreuna cu painea. Ouale de bat spuma. Se amesteca toate ingredientele, fara verdeata, se framanta bine, dupa care se fac perisoare, care se fierb in apa clocotita timp de 10 minute. La sfarsit, se servesc cu sos picant de rosii, unt topit si verdeata taiata marunt.
Prajitura cu mere si zmeura
6 linguri unt, 2 cesti faina, o lingurita praf de copt, 1/2 ceasca zahar pudra, 4 cesti cu mere cubulete, o ceasca stafide, o ceasca zmeura, 2 oua, o ceasca vin alb.
Merele se curata si se taie cubulete. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt si untul pana se face o compozitie faramicioasa, apoi se adauga zaharul, merele si stafidele. Se toarna ceasca de vin, ouale batute se amesteca si la urma se pune zmeura, apoi se amesteca din nou usor ca sa nu se striveasca. Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit pana devine aurie. Se lasa la racit, apoi se taie si se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii