2 piepti de pui, un ardei gras galben, 100 g sunca presata, 100 g mozarella, 2 linguri patrunjel, sare, piper, un morcov mic, 10 rosii cherry, 600 g conopida, 3 catei usturoi, 3 linguri ulei de masline, zeama de la jumatate de lamaie, o legatura marar.
Conopida se spala, se curata si se desface buchetele, dupa care se opareste in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute, se scoate, adaugand in apa si morcovul. Se lasa sa se raceasca pe o farfurie. Intre timp, dezosam pieptul de pui, il spalam si formam din fiecare jumatate un buzunar pe care-l umplem cu mozarella, sunca, ardeiul tocate marunt, sare, piper si patrunjel verde. Se prind buzunarele cu scobitori, se sareaza, se pipereaza si se pun pe ambele fete pe gratar. Preparam garnitura cu morcovul taiat betisoare si conopida pe care le sotam 3-4 minute intr-o tigaie cu putin ulei si rosiile cherry. Adaugam usturoiul zdrobit, mararul si zeama de lamaie, potrivim de sare si piper. Le servim alaturi de pieptul umplut.
Prajitura cu albus
10 albusuri, 2 cani zahar, 2 cani faina, 100 ml ulei, sucul si coaja de la o lamaie, 1 plic praf de copt, 2 cani cu nuci taiate, stafide si rahat.
Se bat albusurile spuma, se adauga putin cate putin zaharul si se bat pana se obtine o spuma tare. Se adauga faina, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, coaja de lamaie, amestecul de rahat, nuci si stafide si se amesteca usor. Se coace la foc potrivit intr-o forma tapetata cu hartie de copt, aproximativ 45 de minute. Cand e gata, se presara zahar pudra.
Comentarii