Se prepara din curcan, cocos, gâsca si din gaina batrâna mare.
Carne de pasare (pulpe, piept, aripi) 1 morcov mijlociu, un os de vitel (de la picior), 1 plic de gelatina, câtiva catei de usturoi, 1/2 lamâie, sare, piper, 2 oua fierte tari pentru decor, 1 foaie dafin. Se pune pasarea la fiert (dupa ce-a fost curatata si spalata bine), cu osul de vitel, morcovul curatat, spalat si despicat. Se lasa sa fiarba incet la foc mic (fara clocote); nu se acopera si se spumeaza des (sa iasa piftia limpede). Când pasarea a fiert se da deoparte sa se racoreasca, se adauga gelatina si usturoiul pisat, se amesteca cu polonicul, se lasa la racit. Când supa s-a racorit se scoate pasarea si se transeaza, se dezoseaza pulpele, pieptul si aripile, si se asaza in platouri ovale, farfurii de portelan adânci, vase de sticla. Se strecoara zeama peste carne. Se orneaza cu ou fiert, 1/4 felii lamâie, morcovul taiat rondele si frunzulite de patrunjel verde. Se pun farfuriile la rece sa se prinda piftia. Se serveste la masa cu platourile neincepute. Se taie bucati patrate.
Comentarii