• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 22 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 22 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Piftie de pasare

Piftie de pasare

28 aprilie 2004
in Retete culinare
A A

       Se prepara din curcan, cocos, gâsca si din gaina batrâna mare.
 Carne de pasare (pulpe, piept, aripi) 1 morcov mijlociu, un os de vitel (de la picior), 1 plic de gelatina, câtiva catei de usturoi, 1/2 lamâie, sare, piper, 2 oua fierte tari pentru decor, 1 foaie dafin. Se pune pasarea la fiert (dupa ce-a fost curatata si spalata bine), cu osul de vitel, morcovul curatat, spalat si despicat. Se lasa sa fiarba incet la foc mic (fara clocote); nu se acopera si se spumeaza des (sa iasa piftia limpede). Când pasarea a fiert se da deoparte sa se racoreasca, se adauga gelatina si usturoiul pisat, se amesteca cu polonicul, se lasa la racit. Când supa s-a racorit se scoate pasarea si se transeaza, se dezoseaza pulpele, pieptul si aripile, si se asaza in platouri ovale, farfurii de portelan adânci, vase de sticla. Se strecoara zeama peste carne. Se orneaza cu ou fiert, 1/4 felii lamâie, morcovul taiat rondele si frunzulite de patrunjel verde. Se pun farfuriile la rece sa se prinda piftia. Se serveste la masa cu platourile neincepute. Se taie bucati patrate.

 

ShareTweet
Articolul precedent

19 – 25 aprilie

Urmatorul Articol

Asteroizi in calea planetei noastre

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Femina Club

Sos de ciuperci

10 august 2025

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura...

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Urmatorul Articol

Asteroizi in calea planetei noastre

Cercetatorul Mircea Serban, despre

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.