• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 18 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
luni, 18 august 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Piftie de porc (racitura)

Piftie de porc (racitura)

9 ianuarie 2008
in Retete culinare
A A

3-4 picioruse de porc, 1/4 cap de porc cu ureche, 2 limbi de porc, sorici, 1 ciolan de porc, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, sare, piper, mujdei de usturoi, 1/2 lamaie feliata, oua rascoapte pentru decor.

Se spala carnea foarte bine si se tine in apa cu sare cateva ore sau peste noapte. Soriciul se parleste, se curata. La fel si picioarele. Limba se opareste, se curata, ciolanul se parleste si se curata bine. Se scoate a doua zi carnea din baia cu sare. Se clateste in cateva ape. Se aseaza intr-o oala mare, se toarna apa rece. Se adauga morcovul. Se lasa sa fiarba foarte incet, se spumeaza mereu. Se fierbe 3-4 ore. (Nu se adauga apa.) Cand carnea se desface de pe oase si zeama este scazuta este gata. Se trage deoparte de pe foc. Se adauga mujdeiul de usturoi, se lasa sa se raceasca si se vantura cu polonicul. Dupa ce s-a racit putin se scoate carnea cu o lingura cu gauri, se pune intr-un vas si se scoate carnea de pe oase. Se taie bucatele, cuburi sau suvite. Se taie morcovul felii rotunde zimtate pe margini. Se aranjeaza carnea in castroane de portelan sau vase de sticla Jena. Se toarna peste carne zeama trecuta prin sita. Se orneaza cu felii de morcov, felii de lamaie jumatati sau sferturi, felii de ou rascopt. Se dau vasele la rece.

ShareTweet
Articolul precedent

Meteorele – minuni ale lumii crestine

Urmatorul Articol

Pateu de purcel

Articole Similare

Femina Club

Sufleu de mazare

18 august 2025

600 g mazare boabe, 150 unt, o lingura faina alba, o ceasca...

Femina Club

Rosii cu sufleu de brânza

11 august 2025

12 rosii mijlocii, 2 oua, o lingura faina, 2 linguri unt, 1...

Femina Club

Scoarta de nuca

11 august 2025

3 oua, 1 pahar zahar, 3/4 pahar faina, 1 pahar nuci. Se...

Femina Club

Budinca din piept de gaina

10 august 2025

3 bucati piept de gaina, 3 felii pâine, o ceasca lapte, 4...

Femina Club

Sos de ciuperci

10 august 2025

100 g ciuperci proaspete, o ceapa mica, 1 catel usturoi, o lingura...

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Urmatorul Articol

Pateu de purcel

Virtutile apei

Cazul Roswell - un secret bine pastrat

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

14 august 1688 – S-a nascut „Regele Sergent”

18 august 2025

Frederic Wilhelm I a fost rege al Prusiei între 1713 si 1740...

Citeste mai departe
Blitz

„Cacealmaua”: 7 Oscaruri pentru o… escrocherie memorabila!

18 august 2025

În anul 1973, într-o perioada în care cinematografia americana era în plina...

Citeste mai departe
Blitz

România Agfacolor. 1940-1948

18 august 2025

Expozitia exterioara de fotografie „România Agfacolor. 1940-1948”, dedicata începuturilor fotografiei color în...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Ceaiul si inima

18 august 2025

Majoritatea consumatorilor de ceai au convingerea ca acesta le aduce doar beneficii,...

Citeste mai departe
Femina Club

Vitaminele tenului

18 august 2025

Este un adevar ce nu poate fi ignorat acela ca sunt foarte...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 18-24 august 2025

18 august 2025

BERBEC 21.03-20.04: Nivelul dumneavoastra de energie va fi ridicat si veti simti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.