3-4 picioruse de porc, 1/4 cap de porc cu ureche, 2 limbi de porc, sorici, 1 ciolan de porc, 2 morcovi, 2 frunze de dafin, sare, piper, mujdei de usturoi, 1/2 lamaie feliata, oua rascoapte pentru decor.
Se spala carnea foarte bine si se tine in apa cu sare cateva ore sau peste noapte. Soriciul se parleste, se curata. La fel si picioarele. Limba se opareste, se curata, ciolanul se parleste si se curata bine. Se scoate a doua zi carnea din baia cu sare. Se clateste in cateva ape. Se aseaza intr-o oala mare, se toarna apa rece. Se adauga morcovul. Se lasa sa fiarba foarte incet, se spumeaza mereu. Se fierbe 3-4 ore. (Nu se adauga apa.) Cand carnea se desface de pe oase si zeama este scazuta este gata. Se trage deoparte de pe foc. Se adauga mujdeiul de usturoi, se lasa sa se raceasca si se vantura cu polonicul. Dupa ce s-a racit putin se scoate carnea cu o lingura cu gauri, se pune intr-un vas si se scoate carnea de pe oase. Se taie bucatele, cuburi sau suvite. Se taie morcovul felii rotunde zimtate pe margini. Se aranjeaza carnea in castroane de portelan sau vase de sticla Jena. Se toarna peste carne zeama trecuta prin sita. Se orneaza cu felii de morcov, felii de lamaie jumatati sau sferturi, felii de ou rascopt. Se dau vasele la rece.
Comentarii