• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 8 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 8 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pizza picanta

Pizza picanta

4 decembrie 2002
in Retete culinare
A A

        Pentru aluat: 400 g faina, 150 g margarina, 1 ou, 2-3 linguri apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingura ulei. Pentru umplutura: 500 g rosii, 250 g ceapa, 20 masline negre, 2 cutii fileuri de ansoa, 5 linguri ulei, cimbru, 1 frunza de dafin, sare, piper.Se prepara mai intâi aluatul fraged si se lasa la rece. Se iau 400 g rosii curatate de coaja si 200 g ceapa, se taie marunt, se inabusa cu 3 linguri de ulei si se fierb pâna devin un pireu destul de consistent, la care se adauga foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Cele 2-3 rosii si ceapa ramasa (din cantitatea totala) curatate si spalate, se taie rondele foarte subtiri, se pun intr-o farfurie, se stropesc cu doua linguri de ulei si se lasa pentru decorare. Se ia o forma, se unge abundent, se presara cu faina si se lasa deoparte. Din aluat se intinde o foaie, atât cât sa acopere fundul tavii si 2/3 din laturile formei si se inteapa in câteva locuri cu furculita. Se toarna pireul obtinut din ceapa si rosii si se decoreaza cu felii de ceapa si rosii pastrate separat. Deasupra se pun maslinele fara sâmburi si fileurile de ansoa. Se presara cu cimbru taiat foarte marunt. Pizza astfel pregatita se introduce in cuptorul incalzit, la foc potrivit. Dupa 30 de minute preparatul se poate servi.

ShareTweet
Articolul precedent

25 noiembrie – 1 decembrie

Urmatorul Articol

Omul fara trecut

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Omul fara trecut

Misterele lumii noastre anterioare

Rapiti de OZN-uri

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.