Pentru aluat: 400 g faina, 150 g margarina, 1 ou, 2-3 linguri apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingura ulei. Pentru umplutura: 500 g rosii, 250 g ceapa, 20 masline negre, 2 cutii fileuri de ansoa, 5 linguri ulei, cimbru, 1 frunza de dafin, sare, piper.Se prepara mai intâi aluatul fraged si se lasa la rece. Se iau 400 g rosii curatate de coaja si 200 g ceapa, se taie marunt, se inabusa cu 3 linguri de ulei si se fierb pâna devin un pireu destul de consistent, la care se adauga foaia de dafin, sare si piper dupa gust. Cele 2-3 rosii si ceapa ramasa (din cantitatea totala) curatate si spalate, se taie rondele foarte subtiri, se pun intr-o farfurie, se stropesc cu doua linguri de ulei si se lasa pentru decorare. Se ia o forma, se unge abundent, se presara cu faina si se lasa deoparte. Din aluat se intinde o foaie, atât cât sa acopere fundul tavii si 2/3 din laturile formei si se inteapa in câteva locuri cu furculita. Se toarna pireul obtinut din ceapa si rosii si se decoreaza cu felii de ceapa si rosii pastrate separat. Deasupra se pun maslinele fara sâmburi si fileurile de ansoa. Se presara cu cimbru taiat foarte marunt. Pizza astfel pregatita se introduce in cuptorul incalzit, la foc potrivit. Dupa 30 de minute preparatul se poate servi.
Comentarii