1 crap de 2 kg, 7-8 cepe, 4 rosii, 100 ml ulei, 1 ardei kapia, 2 ardei grasi, 100 ml vin alb, patrunjel verde, piper, sare.
Se curata pestele, se spala si se cresteaza. Ceapa se taie pestisori, ardeiul feliute si se rumenesc in ulei. Se adauga apoi rosiile curatate de coaja, patrunjelul, vinul, sarea si piperul. Intr-un vas mare sau o tava se pune pestele si apoi se toarna sosul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30 de minute.
Prajitura cu nuca
3 oua, 1 pahar zahar, 1 pahar nuca taiata, unt, 3/4 pahar faina.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Se adauga faina, nuca taiata pe lung si la urma, cele trei albusuri batute spuma. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit iar cand este gata se taie si se presara cu zahar farin.
Comentarii