1 kg spanac proaspat, o legatura ceapa verde, 200 g branza, 3 oua, 1 pachet foi de placinta, patrunjel verde, piper, nucsoara, ulei de masline.
Se curata si se spala spanacul si ceapa verde. Se toaca ceapa si se caleste impreuna cu spanacul bine scurs de apa, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga branza sfaramata, patrunjelul, condimentele, ouale batute usor si se omogenizeaza totul pentru a se umple placinta. Intr-o tava unsa cu ulei, se asaza 7 foi de placinta, fiecare unsa cu ulei. Se toarna compozitia si se acopera cu alte 7 foi unse, inclusiv cea de deasupra. Se cresteaza placinta ca la baclava. Se coace 40 de minute la foc potrivit.
Rulada cu nuci
BLATUL: 250 g zahar pudra, 250 g nuci, 2 linguri cacao, 6 oua, 100 g faina.
CREMA: 150 g zahar pudra, 100 g unt, 2 galbenusuri fierte, o lamaie.
Galbenusurile se amesteca bine cu 200 g zahar pudra, se adauga nucile si cacaua. Albusurile se bat bine, se adauga restul de zahar, se incorporeaza albusurile in restul compozitiei si se adauga faina, putin cate putin. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu faina si se coace la un foc iute, apoi se lasa sa se raceasca. Crema se prepara astfel: untul se amesteca bine cu zaharul pudra, galbenusurile fierte si zeama de lamaie, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se intinde crema pe toata suprafata blatului si se ruleaza blatul. Se da rulada la rece timp de doua ore si apoi se taie felii.
Comentarii