4-5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 4-5 oua, 100 g branza, piper, oregano.
Cartofii se curata de coaja, se spala, se dau pe razatoare si se condimenteaza. In acelasi castron se pun carnea taiata cubulete, branza rasa, ceapa taiata julien, piperul si oregano. Se sparg ouale si se pun peste ingredientele de mai sus. Se amesteca bine. Se unge o tava de copt cu unt, se toarna compozitia obtinuta in ea si se da la cuptorul incalzit, la foc mic. Se lasa 35-40 de minute.
Fursecuri cu nuci
200 g faina, 200 g nuci, 200 g zahar, 200 g unt, 2 oua, 1 galbenus, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, sare.
Se face un aluat din faina, nucile date prin masina, zahar, sare, 2 oua intregi si un galbenus, coaja rasa si zeama de lamaie. Se framanta bine. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, se taie in forme si se asaza intr-o tava unsa cu unt. Fursecurile se presara cu zahar si se coc la foc potrivit.
Comentarii