• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 18 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
vineri, 18 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

19 iulie 2000
in Retete culinare
A A

Pentru aluat: 100 g unt, 250 g faina, 2 linguri smântâna. Deasupra: 1/2 kg piersici bine coapte, 200 g zahar. Se amesteca untul, smântâna si faina, formând un aluat potrivit de tare, care se lasa la rece o ora. Se împatureste de trei ori. Din acest aluat se opreste o bucata pentru gratiile de deasupra, iar din rest se întinde o foaie care se asaza într-o tava unsa si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit 15-20 minute. În acest timp se decojesc piersicile, se taie în bucati si se pun cu zaharul într-un vas pe foc. Se amesteca continuu pâna scade zeama fructelor, apoi se întind peste foaie. Pe deasupra, din aluatul oprit, se formeaza suluri subtiri de grosimea unui creion, care se asaza deasupra piersicilor de la o margine la alta a tavii, în linie oblica, atât în lung cât si în lat, formând astfel o retea. Se introduce din nou tava în cuptor si se mai tine la foc potrivit 20-25 minute. Dupa ce prajitura s-a racit, se taie în patrate nu prea mari.

ShareTweet
Articolul precedent

CORALIA-MARIA JIANU, muzeograf la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva    &

Urmatorul Articol

Doua autoare, doua carti

Articole Similare

Femina Club

Piept de pui în sos

14 iulie 2025

1 piept de pui mare, 5 ml ulei de masline, 3 catei...

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Urmatorul Articol

Doua autoare, doua carti

Sapte teorii pentru aparitia vietii

Net-economia si „Noua politica"

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

10 iulie 138 d.Hr. – A murit împaratul roman Hadrian

14 iulie 2025

Pe 10 iulie 138 d.Hr., la vârsta de 62 de ani, împaratul...

Citeste mai departe
Blitz

Pedro Pascal – gloria nu vine niciodata prea târziu

14 iulie 2025

Pedro Pascal este astazi una dintre cele mai iubite si respectate figuri...

Citeste mai departe
Blitz

Povestea Trovantilor

14 iulie 2025

Formarea Trovantilor de la Ulmet si Ciupercile de la Odaile pot fi...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Cancerul de tiroida si sarea iodata

14 iulie 2025

Proprietatile si efectele folosirii unor preparate si produse nu se limiteaza niciodata...

Citeste mai departe
Femina Club

Riscurile ultravioletelor

14 iulie 2025

Agresivitatea si nocivitatea razelor ultraviolete impun prudenta din partea dumneavoastra. Se stie...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 14-20 iulie 2025

14 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceste zile va puteti distra, pentru ca va simtiti...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.