500 g marmelada, 2 linguri lapte sau apa, 2 linguri de ulei, 2 lingurite rase de bicarbonat, 2 linguri de rom, vanilie, 150 g nuci, 2 linguri fructe din dulceata – facultativ – ulei pentru uns forma. Se freaca marmelada cu laptele sau apa, pâna se face ca o crema. Se adauga uleiul, faina, bicarbonatul proaspat cernut, vanilie si rom – dupa gust. Când pasta este bine amestecata se adauga nucile taiate în lung precum si o lingura-doua de fructe zaharisite sau din dulceata taiate marunt si puse mai întâi la macerat în putin rom. Se unge, cu unt sau ulei, o forma dreptunghiulara, se presara faina si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit, mai mult slab, cam o ora. Se încearca cu un pai. Este gata când nu se lipeste miezul si catre sfârsit, daca este nevoie, se acopera cu o hârtie. Când este coapta se rastoarna si dupa ce s-a racit de tot, de preferinta a doua zi, se taie felii.
Comentarii