150 g unt, 450 g zahar pudra, 6 oua, 25-30 g cacao, un pahar cu lapte, 300 g faina, un praf de copt, vanilie, un baton de ciocolata menaj. Se amesteca cacaua cu jumatate din cantitatea de zahar si se freaca cu unt. Se incorporeaza pe rând câte un galbenus. Se adauga apoi treptat faina cernuta si praful de copt, alternând cu câte putin lapte. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se intinde in strat egal. Se coace pe trei sferturi, cam 20 minute, in cuptor cu foc potrivit si incalzit dinainte. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu zaharul si cu vanilia. Compozitia trebuie sa fie bine legata si lucioasa, la nevoie se bate pe aburi. Se scoate tava din cuptor si se intinde albusul deasupra in strat uniform. Se mai da la cuptor cu foc slab inca 10-15 minute. Calda inca, se pudreaza cu ciocolata rasa. Se taie dupa dorinta in patrate sau romburi. Bucatile nu se suprapun.
Comentarii