• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
miercuri, 17 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Praz cu masline

Praz cu masline

7 februarie 2018
in Retete culinare
A A

 4 fire praz, 100 g masline, 1 pahar bors, 1 pahar sos rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.

 Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, doar cat sa se inmoaie. Se adauga apoi apa cat sa acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand prazul este fiert, se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si se lasa pe foc pana scade de tot zeama. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.

Placinta cu branza si mere

 Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

 Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.

 Aluatul se prepara din untul lasat la temperatura camerei, care se mixeaza cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile frecate bine, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si se omogenizeaza totul. La final, se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Cand este gata se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Pentru umplutura se amesteca branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul, stafidele si se amesteca bine. Se da la rece pana se caramelizeaza merele. Zaharul ramas se caramelizeaza, apoi se adauga untul si cand s-a topit se adauga merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se pune jumatate din compozitia de branza, se adauga un strat de mere caramelizate (jumatate). Se adauga restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul. Se taie surplusul de aluat ramas, se da la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ o ora, pana se rumeste frumos deasupra.

ShareTweet
Articolul precedent

Cuvantul de ordine, hidratarea

Urmatorul Articol

Ipoteza „Matrix”

Articole Similare

Femina Club

Legume cu smantana

15 decembrie 2025

1 kg legume fierte, 250 ml smantana, 30 g faina, sare, 50...

Femina Club

Pui caramelizat

8 decembrie 2025

1 pui grill dezosat, 50 ml ulei de masline, 3 linguri miere,...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Femina Club

Pateuri cu sardele

11 noiembrie 2025

Un pachet cu aluat de pateuri. Umplutura: o conserva cu sardele, piper....

Urmatorul Articol

Ipoteza „Matrix”

In asteptarea unei coroane

Creatorii isi reneaga inventiile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

11 decembrie 969 – Asasinarea împaratului bizantin Nicefor al II-lea

15 decembrie 2025

Nicefor al IIlea Focas (Nikeforos Fokas) a domnit ca împarat bizantin între...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai bune filme despre Frankenstein

15 decembrie 2025

Savantul Frankenstein si creatura sa monstruoasa au captivat generatii întregi, dand nastere...

Citeste mai departe
Blitz

Enciclopedie a provinciei

15 decembrie 2025

Primul volum al trilogiei „Encyclopaedia Bannatica”, semnat de medicul timisorean Adrian Badescu,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Alimente sanatoase pentru vasele de sânge

15 decembrie 2025

Consumul excesiv de alimente procesate sau de grasimi nesanatoase poate duce la...

Citeste mai departe
Femina Club

Stralucire si luminozitate

15 decembrie 2025

Exista multiple „trucuri” la care e bine sa apelati pentru a da...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 15-21 decembrie 2025

15 decembrie 2025

BERBEC 21.0320.04: Sunteti ghidati de o puternica dorinta de a schimba peisajul,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.