• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
marți, 17 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Praz cu masline

Praz cu masline

7 februarie 2018
in Retete culinare
A A

 4 fire praz, 100 g masline, 1 pahar bors, 1 pahar sos rosii, o legatura patrunjel, sare, piper.

 Se oparesc maslinele in bors, apoi se scurg si se lasa deoparte. Prazul se taie rondele si se caleste in putin ulei, doar cat sa se inmoaie. Se adauga apoi apa cat sa acopere prazul, se adauga maslinele si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand prazul este fiert, se adauga sosul de rosii, se asezoneaza cu sare, piper si se lasa pe foc pana scade de tot zeama. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat marunt.

Placinta cu branza si mere

 Aluat: 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, sare, 300 g faina, coaja de lamaie, 1 praf de copt.

 Umplutura: 900 g branza de vaci, 300 g smantana, 4 oua, 300 g zahar, 3 linguri gris, 100 g stafide, 40 g unt, 2 mere, coaja de lamaie, esenta de rom.

 Aluatul se prepara din untul lasat la temperatura camerei, care se mixeaza cu zaharul dupa care se adauga galbenusurile frecate bine, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si se omogenizeaza totul. La final, se adauga albusurile batute spuma si se framanta un aluat omogen. Cand este gata se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca 30 minute. Pentru umplutura se amesteca branza cu smantana, se adauga ouale batute cu 200 g de zahar, esenta, grisul, stafidele si se amesteca bine. Se da la rece pana se caramelizeaza merele. Zaharul ramas se caramelizeaza, apoi se adauga untul si cand s-a topit se adauga merele taiate felii si se lasa sa se caramelizeze. Se intinde aluatul intr-o foaie, se pune in tava tapetata cu hartie de copt, inclusiv pe marginile tavii. Se pune jumatate din compozitia de branza, se adauga un strat de mere caramelizate (jumatate). Se adauga restul de branza si deasupra merele ramase impreuna cu caramelul. Se taie surplusul de aluat ramas, se da la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ o ora, pana se rumeste frumos deasupra.

ShareTweet
Articolul precedent

Cuvantul de ordine, hidratarea

Urmatorul Articol

Ipoteza „Matrix”

Articole Similare

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Urmatorul Articol

Ipoteza „Matrix”

In asteptarea unei coroane

Creatorii isi reneaga inventiile

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

12 iunie 1519 – S-a nascut Cosimo de Medici

16 iunie 2025

Cosimo I de’ Medici (1519-1574) a fost primul Duce de Florenta si,...

Citeste mai departe
Blitz

Cleopatra, superproductia care a adus Hollywood-ul la un pas de ruina

16 iunie 2025

Filmul „Cleopatra”, regizat de Joseph L. Mankiewicz, este cunoscut nu doar ca...

Citeste mai departe
Blitz

Rubens la Palat

16 iunie 2025

Cea mai valoroasa pictura din România este prezentata la Palatul Culturii din...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Carnea rosie si riscul de cancer

16 iunie 2025

Alimentatia, respectiv calitatea hranei de fiecare zi este frecvent „surclasata” de interese...

Citeste mai departe
Femina Club

„Amprentele” tineretii

16 iunie 2025

Ingrijirea tenului matur este esentiala în lupta cu ridurile, pentru mentinerea „amprentelor”...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 16-22 iunie 2025

16 iunie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Porniti într-o calatorie si veti fi uimiti de diferenta, deoarece...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.