1 kg praz, 100 ml lapte, 50 g unt, 3 linguri faina, 50 g brânza, o lingura pesmet.
Prazul se curata si se pune la fiert partea alba, taiata de un cm grosime. Separat se face un sos alb, din unt si faina, stins cu lapte. Dupa ce a fiert prazul se scurge si se lasa sa fiarba in sosul pregatit, la foc mic. Compozitia se asaza intr-o forma unsa si presarata cu pesmet, care se da la cuptor. De asemenea se pun bucatele de unt si se presara pesmet si brânza rasa.
Sufleu de brânza
O lingura unt, o lingura faina, o ceasca si jumatate lapte, 150 g brânza rasa, 50 g cascaval, 6 albusuri, sare, piper, o jumatate lingura unt pentru uns forma si putin pesmet.
Se face un sos alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte sau cu smântâna subtire. Cum începe sa fiarba, se da la o parte, se adauga brânza rasa si cascavalul taiat în bucatele mici. Se pune sare si, dupa gust, putin piper sau nucsoara pisata. Se amesteca bine cu albusurile batute spuma si se toarna compozitia într-o forma bine unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se presara brânza rasa, se da la cuptor. Este gata îndata ce a crescut si s-a rumenit deasupra.
Comentarii