1 kg pui, 100 g ulei, 600 g ciuperci proaspete, 50 g bulion, 200 g rosii, verdeata, piper, sare.
Puiul se taie in bucati, se sareaza si se prajeste in ulei. In uleiul ramas se calesc ciupercile taiate felii, se sting cu bulion diluat cu apa, se potriveste gustul cu sare si piper, se adauga carnea si se lasa sa fiarba 15 minute. Se curata rosiile de pielite si seminte, se taie cuburi, se pun in vas si se mai fierbe 10 minute. La servit se presara verdeata la fiecare portie. Se manânca cu mamaliga calda.
Chec fin
6 oua, 300 g unt, 300 g zahar pudra, 300 g faina, 100 g lamâie, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, sare.
Untul se freaca bine cu zaharul pâna ce se obtine o pasta spumoasa. Se pun galbenusurile, unul câte unul, amestecându-se bine. Se adauga faina, praful de copt stins in zeama de lamâie, coaja de lamâie rasa, zaharul vanilat si putina sare, iar la sfârsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia in tavi de chec unse cu unt si pudrate cu faina si se coace la un foc potrivit.
Comentarii