4 copane de pui, 50 g unt, 50 g faina, 100 ml ulei de masline, o ceapa, 30 ml coniac, 450 g rosii decojite, o capatana usturoi, 150 ml supa de pui, 100 g ciuperci.
Se spala si se curata copanele de pui, care apoi se tavalesc prin faina. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc bucatile de pui pe ambele parti, pana se rumenesc. Peste pui se adauga 25 grame de unt. Intre timp, ceapa curatata si taiata marunt se pune in uleiul deja incins si se caleste pana devine aurie. Dupa ce untul s-a topit, bucatile de pui se stropesc cu coniac si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga apoi rosiile, ceapa calita, usturoiul pisat si supa de pui. Toate se acopera si se lasa la foc mic pentru o ora. Inainte de servire, intr-o tigaie se calesc ciupercile taiate felii. Acestea se lasa cam 5 minute pe foc dupa care se toarna peste pui.
Trufe cu cacao
500 g biscuiti, 400 g nuci, 100 g cacao, 4 oua, 500 g zahar pudra, 200 g unt, 10 g cafea solubila, 50 ml coniac, 500 g visine din visinata.
Cacaua, cafeaua solubila, ouale si zaharul se amesteca bine cu 150 ml apa si se pun pe foc sa se ingroase, amestecandu-se tot timpul. Dupa ce este gata, se ia de pe foc, se adauga untul, nucile macinate, biscuitii sfaramati si se amesteca bine. La sfarsit se adauga coniacul. Se pune compozitia la rece, si, dupa ce s-a intarit, se for-meaza trufele de marimea unei nuci, in care se pune cate o visina din visinata in fiecare si se pudreaza cu cacao. Se pastreaza la rece pana la servire.
Comentarii