1 morcov, 1/2 praz, o ceapa, 600 g carne pui, o lingura unt sau ulei, 1 cubulet concentrat de supa, 100 ml vin alb, 200 ml apa, 4 linguri smantana dulce.
Bucatile de carne se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de supa, vinul si apa. Se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc potrivit aproximativ 8 minute. La sfarsit, se adauga smantana. Separat, se inabusa in putina apa legumele si se pun peste carne.
Tarta cu dovleac si nuca
300 g biscuiti popular, 10 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 varf de cutit de praf de scortisoara, 100 g unt, 1 pahar lapte, 300 g nuci, 500 g dovleac.
Se maruntesc biscuitii si ii amestecam cu 4 linguri de zahar, 50 g de unt, paharul de lapte caldut. Din acest aluat facem o pasta din biscuiti si o punem in forma de tarta. Pentru compozitie: Dovleacul se rade, il amestecam cu nucile maruntite, cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si scortisoara si 50 g de unt. Compozitia de biscuiti o punem peste aluat. Ornam cu nuci, punem totul la cuptor pentru 40-50 de minute, pana se coace bine dovleacul. Se serveste rece!
Comentarii