1,5 kg pulpe de pui, 2 cepe, 1 morcov, o cutie ciuperci, sare, piper, o legatura verdeata, 200 g smantana, 3 catei usturoi, 2 galbenusuri, 2 linguri faina.
Pulpele se pun la fiert in doi litri de apa cu sare, ceapa si morcov. Dupa ce carnea a fiert, se scoate, se scurge zeama din care pastram o cana. Intr-un vas uns cu unt se pun pulpele peste care se adauga ciupercile tocate, iar deasupra se toarna un sos preparat din usturoi pisat, supa, galbenusurile batute cu smantana si faina. Se da vasul la cuptor pentru 20 de minute, pana se rumeneste carnea.
Budinca de mere
5 oua, 500 g mere, 150 g zahar, 150 ml ulei, 150 g faina, 2 linguri gris, scortisoara.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, apoi galbenusurile, uleiul si faina. Merele se dau pe razatoare si se amesteca bine cu gris si scortisoara. Se pune jumatate din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, peste care adaugam merele, apoi cealalta jumatate de compozitie, deasupra. Se coace in cuptorul bine incalzit.
Comentarii