1/2 kg spanac, 1 lingura de faina, 150 g cascaval, 1 ou, sare, aluat de taitei (300 g faina, 2 oua, 2 linguri apa rece, sare), sos de rosii. Se face din 2 oua un aluat ca pentru taitei, se întinde o foaie potrivit de subtire si se desparte în doua parti egale. Dinainte avem pregatit spanacul fiert, tocat si amestecat cu cascavalul ras, un ou si faina. Cu lingurita se pun movilite de spanac la distante regulate, pe o foaie de aluat, umezita cu apa cu o pensula. Se asaza deasupra a doua foaie si cu ruleta se taie patratele de aluat, fiecare cu umplutura la mijloc. Se dau drumul în apa clocotita sarata si se tin pe foc vreo 30 minute, fara ca sa fiarba în clocote. Se scurg, se asaza într-o forma rezistenta la foc. Se toarna deasupra un sos de rosii, se presara cascaval ras si se dau la cuptor câteva minute sa se rumeneasca.
Comentarii