500 g carne tocata de porc, 3 oua, 2 felii paine, patrunjel verde, sare, piper, 100 g fistic prajit.
Painea se inmoaie in lapte si se da prin masina de tocat. Patrunjelul se taie foarte marunt. Toate ingredientele se pun intr-un castron si se bat cu o lingura de lemn. Compozitia obtinuta se pune pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei, apoi se adauga fisticul prajit din loc in loc si se ruleaza. Rulada se pune astfel la cuptor la foc potrivit aproximativ 15 minute.
Tarta cu prune
200 g faina, 150 g zahar, 3 linguri zahar pudra, 100 g unt, 2 oua, 4 linguri lapte, 10 prune, 1 praf de copt, sare, zahar pudra pentru presarat.
Prunele taiate felii, le presaram cu zahar pudra dupa gust si le lasam la rece 20 de minute timp in care ne ocupam de compozitie. Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos, se adauga galbenusurile pe rand, laptele, sarea, faina cu praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si punem jumatate din prune, turnam si aluatul ramas si punem si restul de prune. O dam la cuptor pentru 35-40 de minute la foc potrivit, lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar.
Comentarii