1 kg carne, 200 g ficat, 50 g slanina, o felie de paine, 1 ou, frunze de patrunjel, 3 cepe, o lingura ulei, o ceasca zeama de carne, 1 paharel de vin alb, 2 linguri smantana, sare.
Carnea se bate bine, fara sa se rupa, astfel incat sa se obtina o fasie de 1 cm grosime. Se sareaza. Se face o tocatura din ficat dat prin masina impreuna cu o bucata de slanina si o felie groasa de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa; se adauga 1/2 ceapa tocata, patrunjel, sare si un ou. Se intinde umplutura pe carnea bine stearsa, se ruleaza ca o clatita si se leaga. Apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei ca sa se prajeasca. Se adauga ceapa taiata felii si cand si aceasta este putin rumenita, se toarna un paharel de vin alb si zeama de carne, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit o ora si jumatate. Cand este gata, se scot atele, se asaza pe farfurie, se taie, iar sosul scazut, trecut prin sita, se da din nou in fiert, se amesteca bine cu putina smantana si se serveste langa friptura.
Comentarii