1 kg carne, 200 g ficat (sau o cutie cu pasta de ficat), 50 g slanina, 1 felie pâine, 1 ou, frunze de patrunjel, 3 cepe, 1 lingura de untura, 1 ceasca zeama de carne, 1 paharel de vin alb, 2 linguri de smântâna, sare. Se alege carnea de sub coaste. Se bate bine cu ciocanul de lemn fara s-o rupem, astfel ca sa avem o fâsie de 1 cm grosime. Se sareaza. Se face o tocatura din ficat dat prin masina sau din pasta de ficat împreuna cu o bucata de slanina, o felie groasa de pâine muiata în lapte si stoarsa, 1/2 de ceapa tocata, patrunjel, sare si un ou. Se întinde umplutura pe carnea bine stearsa, se ruleaza ca o clatita si se leaga. Se pune apoi într-o cratita cu putina untura sa se rumeneasca. Se adauga ceapa taiata felii si când si aceasta este putin rumenita, se toarna un paharel de vin alb si zeama de carne, se da la cuptor si se lasa sa fiarba înabusit o ora si jumatate. Când este gata se scot atele se asaza pe farfurie, se taie, iar sosul scazut, trecut prin sita, se amesteca cu putina smântâna sau ciuperci înabusite si se serveste pe lânga friptura.
Comentarii