500 g carne tocata, o felie de franzela, 2-4 oua, 4 fire de ceapa verde, marar si patrunjel, sare, piper, pesmet, 2 linguri cu faina, ulei, o lingurita boia, 1/2 cana lapte, o lingurita rasa de bicarbonat.
Se inmoaie felia de paine in lapte, se toaca ceapa. Partea alba se caleste pana devine lucioasa, se taie si coditele de ceapa si se adauga la carnea tocata. Se bat ouale cu telul, se adauga miezul de paine inmuiat in lapte si se amesteca bine cu carnea. Se spala patrunjelul si mararul, se toaca si se adauga in compozitie. Se framanta bine cu mana, se adauga boiaua, sarea, piperul, dupa gust. Se unge o tava mica de friptura sau o forma de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu pesmet. Se pune compozitia in ea. Se unge deasupra cu o pasta subtire facuta dintr-un ou, o lingurita de faina si putin lapte, si se mai adauga putin ulei. Se da la cuptor. Cand este gata rumenita, se serveste cu salata de sezon.
Comentarii